Workshop door Erik van Nieuwpoort

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap is de Nederlandse titel van “The 7 habits of highly effective people” van Stephen Covey. Dit boek vormt de basis voor een workshop waarin handvatten worden aangereikt om de 7 habits in praktijk te brengen en antwoord te vinden op onder andere de volgende vragen:
Hoe stel ik prioriteiten als alles belangrijk is?
Hoe maak ik de juiste keuzes?
Hoe vergroot ik mijn invloed naar anderen?
Wat is mijn koers?
Hoe zorg ik voor een goede samenwerking met opdrachtgevers?
Hoe kan ik duidelijker communiceren?
Hoe vergroot ik vertrouwen in mijzelf en in anderen?

De 7 habits gaan over leiderschap en dan vooral over persoonlijk leiderschap. Om succesvol te zijn als ondernemer is het, misschien wel meer dan ooit, nodig om richting te geven aan jezelf, en de dialoog aan te gaan met jezelf en anderen om resultaat te boeken. Dit betekent dat je bewust keuzes moet maken, je cirkel van invloed moet vergroten, duidelijke prioriteiten moet stellen en dat je op zoek moet naar een derde alternatief bij zakelijke dilemma’s.

Inhoud van de workshop
Erik van Nieuwpoort doorloopt in vogelvlucht de 7 habits en de fundamenten ervan. Daarna diept hij de belangrijkste habits uit die vooral voor ondernemers van belang zijn. De workshop is grotendeels interactief: gesprekken voeren met elkaar, ervaringen delen en inzichten opdoen op basis van de theoretische modellen van Covey.

Erik van Nieuwpoort
Erik van Nieuwpoort is sinds 2003 mede-eigenaar van de FranklinCovey licentie voor de Benelux. Daarvoor werkte hij in het bedrijfsleven onder andere bij KPN, UPC en Aspect Telecommunicatie. Ook heeft hij een eigen call center opgezet. Momenteel werkt Erik als trainer, business coach en adviseur voor cultuurvraagstukken in organisaties. Daarnaast leidt hij Lijn7, een project voor jongeren die op zoek zijn naar meer regie in hun leven.

Erik van Nieuwpoort

 

 

 

 

 

De powerpoint presentatie van deze avond kunt u hier als pdf-bestand downloaden.

Ter follow-up van zijn presentatie heeft Erik voor onze leden en bezoekers een aantal ‘goodies’ in petto:

U kunt hier een extra oefening downloaden voor het maken van een persoonlijk statuut, een persoonlijk mission statement.

Verder kunt u hier een boekenlijstlijst downloaden om uw leidersschapskwaliteiten verder te ontwikkelen en hier een aantal filmtips.