Je eigen bedrijf, je werkt er hard voor. Je staat aan het begin en bent volop bezig met opbouwen, of je draait al heel wat jaartjes mee en weet je bedrijf lekker draaiend te houden. Er komt heel wat bij kijken en je hebt je zaakjes voor elkaar. Denk je. Want heb je er wel eens bij stilgestaan wat er gebeurt als je uitvalt? Als je langdurig ziek wordt of een ongeluk krijgt en je niet meer in staat bent te werken? Wat gebeurt er met je bedrijf in zo’n geval? Wie behartigt je zaken en kan bijvoorbeeld de nodige facturen (blijven) betalen?

Voor zulke gevallen biedt het levenstestament voor ondernemers uitkomst. Een document waarin je vastlegt wie wat mag doen in het geval je zelf niks meer kunt. Dat je kunt uitbreiden met een overzicht van je lopende abonnementen bijvoorbeeld, waarin je kunt aangeven waar je je wachtwoorden bewaart tot aan wat er met je huisdier moet gebeuren.

Tijdens deze workshop vertellen Barbara Rijskamp (Helder in belastingen) en Merlijn Berkhout (Cirkel van Afscheid Uitvaartdiensten) je alle ins en outs van het levenstestament voor ondernemers én ga je zelf aan de slag. Laagdrempelig, leerzaam en informatief.

Over Barbara Rijskamp

In 2012 ben ik gestart met mijn eigen belastingadviespraktijk ‘Helder in Belastingen’ (www.helder-in-belastingen.com). Ik ben altijd op zoek naar oplossingen voor fiscale problemen die spelen bij een particulier, een ondernemer en met name ZZP-ers. Via mijn werk ontstond de interesse in het fenomeen levenstestament, ook omdat ik mij bezig hou met financiële planning. Samen met Merlijn wil ik meer bekendheid geven aan het fenomeen en voorlichting geven over het belang van een levenstestament. Ook in fiscaal opzicht.

 

Over Merlijn Berkhout

Ruim twee jaar ben ik nu werkzaam als uitvaartbegeleider in mijn eigen bedrijf Cirkel van Afscheid (www.cirkelvanafscheid.nl). Ik ondersteun, adviseer en begeleid families bij het regelen van een begrafenis of crematie. Vanaf de dag van overlijden of zelfs nog daarvóór ben ik er voor ze. Samen komen we tot een mooi en passend afscheid voor hun dierbare.

Daarnaast werk ik samen met Barbara aan ons project ‘Levenstestament voor ondernemers’. Om ondernemers en meer specifiek ZZP’ers op een laagdrempelige manier te helpen met het vastleggen van zaken voor het geval je zelf bent uitgeschakeld.