In deze workshop bekijken we een korte documentaire Lente (25 min.) die gaat over vrouwen die single zijn. Deze documentaire is gemaakt door Beke Olyrhook. De vrouwen vertellen over de prins op het witte paard, gelukkig zijn, hun verlangens en angsten, reacties uit hun omgeving. Tegelijk gaat Lente over iets groters; namelijk wat is je eigen kompas. Kun je dat kompas nog zien en voelen of word je geleefd door je omgeving? 
Een trailer van de documentaire vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=xkJRkjKKd9U

Beke: “Deze avond gaat over je eigen lijn volgen, kwetsbaar zijn, iets mogen onderzoeken zonder de uitkomst te weten. Ik wil terug naar jou, jij als je eigen guru. Deze documentaire is ontstaan zonder dat ik een duidelijk doel had of wist hoe ik het moest aanpakken. Het enige dàt ik wist was dat ik het wilde maken. Ik vertel kort iets over het maakproces en wil dan jullie uitnodigen met elkaar en mij in gesprek te gaan.”

Inhoud workshop
De hele dag door krijgen we input over hoe we dingen zouden moeten doen, vanuit de media, vanuit de stemmetjes in ons hoofd, onze opvoeding etc. Het is misschien niet mogelijk om je daar volledig van los te maken, maar vanavond kunnen we een poging wagen ;).

Dus we krijgen geen ondernemerstips? Beke: “Nee, ik heb deze avond geen concreet stappenplan dat je mee naar huis kan nemen. Waar ik in geloof is dat jij zelf heel goed weet wat passend is voor jou. Ik ga er vanuit dat wanneer we als groep in gesprek gaan je (her)ontdekt waar je op wil focussen en wat past bij jou en je bedrijf. Ik verwacht dus veel input van jullie, wat houdt je bezig in je bedrijf. Waar zit je vast. Wat bepaalt welke keuzes je maakt?”

Over Beke Olyrhook
Beke is zelfstandig ondernemer en heeft ruim 7 jaar als trainingsacteur gewerkt. Eind januari 2017 is ze daarmee gestopt en heeft zichzelf een half jaar cadeau gedaan om haar onderneming opnieuw vorm te geven. Ze blogt, schrijft een column in het Straatnieuws regio Den Haag/Rotterdam en ligt regelmatig ‘s nachts wakker. Bijvoorbeeld omdat haar hoofd druk is met wilde plannen maken, die in de ochtend regelmatig een stuk minder briljant blijken te zijn. Het leven is wat haar betreft een stuk beter verteerbaar met zelfspot en een open vizier.

Wil je meer over Beke weten? Op haar bedrijfswebsite bekeolyrhook.nl is ze tijdelijk afwezig, ze blogt over haar leven op www.notesfromthejungle.nl en je kunt haar vinden op Facebook (Beke Olyrhook) of Twitter (@BekeOlyrhook).