Samen binnen je ondernemersnetwerk een groep opzetten waar je kan sparen en zo nodig kleine leningen kan krijgen? Oftewel waar je een ‘do it yourself’ microfinanciering systeem kan opzetten? Op basis van onderling vertrouwen? Elkaar steunen met raad en daad?

Het is super makkelijk met een Cash2Grow groep! 

Wil je de ins en outs weten van Cash2Grow groepen? Hoe je aan de slag kunt gaan met het opzetten? Of ben je gewoon benieuwd naar wat het precies is, waar het idee vandaan komt, hoeveel groepen er al bestaan? Dan is deze bijeenkomst precies wat je zoekt.


Gabrielle Athmer (Athmer Consultancy) en Julie-Marthe Lehmann (De Haagse Hogeschool) zullen een praktische workshop verzorgen over Microfinancing for & by ondernemer communities.

Wat is een Cash2Grow groep?
Een C2G groep bestaat uit 8-20 leden, die maandelijks bij elkaar komen om individueel te sparen, en leningen te geven aan degenen die daar behoefte aan hebben. Wij geloven dat ondernemers samen meer kunnen doen dan alleen. 
 
Waarom een Cash2Grow groep? 
De veranderingen in de samenleving leiden tot een andere vorm van werken, ondernemen en inkomen genereren. De formele financiële sector is daar (nog) niet op ingesteld. Ook de microfinancieringssector slaagt er nog niet in een groot deel van de bevolking van dienst te zijn. Deze groepen zijn een “logische” reactie op deze ontwikkelingen in Nederland. De deelname aan een groep geeft de ondernemers toegang tot financiële diensten die op hun wensen aansluiten. Zij sparen zelf en investeren in elkaar, terwijl ze een professioneel netwerk opbouwen en hun kennis delen en vergroten.