Workshop Visueel communiceren – door Janneke de Boer-Boleij

In onze werkomgeving ontbreekt het niet aan tekst. Maar wie zit er te wachten op een PowerPoint vol tekst, een vergaderverslag van vijf kantjes of een ellenlange e-mail? Dat kan ook anders: door visueel te communiceren. Dat is leuker, efficiënter, en je komt veel sneller tot de kern.

Waar te beginnen, als je visueel aan de slag wilt?

Janneke de Boer-Boleij werkte jarenlang als redacteur en tekstschrijver, en merkte dat ze creativiteit en dynamiek miste in haar werk. Ze zag tijdens een training storytelling iemand live een visueel verslag maken, en raakte onmiddellijk geïnspireerd. Ze werkte stap voor stap toe naar een omslag in haar bedrijf, en richtte in 2017 “Kom tot de kern” op, voor krachtige visuele communicatie. Ze maakt nu live visuele verslagen, geeft workshops en coacht professionals om meer visueel te werken.

In deze workshop liet ze zien hoe je je creatieve kunt bron aan boren, die iedereen in zich heeft. Iedereen kan tekenen! Het gaat niet om mooi, maar om duidelijk. Tekenen als communicatiemiddel, dus. Tijdens de workshop leer je hoe je met een paar simpele lijnen álles (!) kunt tekenen wat je maar wilt.

✓ Je leert hoe je eenvoudig zowel concrete als abstracte begrippen visueel maakt.

✓ Je leert hoe je jouw tekening een professionele uitstraling geeft.

✓ Je leert hoe je je visual gemakkelijk digitaliseert.

✓ Je leert hoe je dit kunt toepassen in jouw eigen werk of studie, bijvoorbeeld om een presentatie te ondersteunen of om je gedachten helder te krijgen.

In de workshop ging men aan de slag met papier en stiften. Na afloop kregen ze praktische tips, hoe dit direct kan toe te passen, om meer plezier in het werk te hebben. En – last but not least – de informatie die je overbrengt, blijft veel beter hangen.