top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWillemijn van Rossem

Workshop “De kracht van kleur in kleding” door Janneke

Bijgewerkt op: 9 okt. 2022

Janneke nam ons donderdagavond, 15 september, mee in haar wereld van kleuren. En die is interessant! We kwamen bij elkaar bij WijWeimar, zaten met zijn allen aan een grote tafel en aan het einde van de avond waren er kantjes vol geschreven met tips, weetjes en theorieën.

In die wereld van kleur merk je dat iedereen in eerste instantie kleuren heel verschillend ervaart en dat die voorkeuren en meningen niet zomaar uit de lucht komen vallen. Ze hebben allemaal betekenis. Kies jij bijvoorbeeld voor oranje, als je de vraag “welke kleur uit bovenstaande rij kleuren spreekt je het meeste aan?” gesteld wordt? Dan heeft dat iets te maken met avontuurlijk zijn. Ben je bijvoorbeeld erg avontuurlijk, of word je juist beperkt in je avontuurlijk zijn?


En die kleurenleer kun je natuurlijk hartstikke goed gebruiken als ondernemer. Want de kleur die je draagt is hoe jij wordt gezien. Draag je bijvoorbeeld helemaal zwart naar een netwerkevent? Grote kans dat dat mensen op afstand houdt. Maar draag je olijfgroene kleding, dan word je als wijs gezien. Draag je een bepaalde kleur kleding juist direct op je huid, bijvoorbeeld als ondergoed, heeft dat weer een heel andere betekenis. Benieuwd naar wat dat betekent? Vraag het Janneke!


Gedurende vele jaren is Janneke lerares geweest in verschillende vormen van onderwijs. Nu geeft ze nog steeds les, op allerlei creatieve gebieden. Meer informatie over Janneke vind je op haar websites www.waterjufferweb.nl, www.gezichtsstructuren.nl, www.jannekedelange.com.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page