top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWillemijn van Rossem

Workshop Leefstijl voor ondernemers

Op 21 januari, na de algemene ledenraadsvergadering, werd de online workshop verzorgd door Dennis Kok, lifestylecoach. Hij nam ons mee in de wereld van gezond eten, leefstijl en eiwitten, en gaf ons meer dan genoeg tips, weetjes en stof om over na te denken.Dennis is met zijn 30 jaar een jonge ervaringsdeskundige: hij ging van hardwerkende vrachtwagenchauffeur met overgewicht naar gezonde voedingscoach vol energie. Door zijn ervaring en enthousiasme wil hij mensen op hun eigen manier gezonder laten worden. Voor iedereen werkt dat namelijk anders. "Hou je niet van tonijn? Dan schrijf ik natuurlijk geen recepten voor met tonijn! En hou je niet van uitgebreid koken? Dan hoeft dat ook niet."


Meer dan 98% van de Nederlandse bevolking krijgt onvoldoende vitaminen en mineralen binnen.

Bron: RIVM


Dennis maakte snelle rekensommetjes die ons aan het denken zetten: "Eet je drie keer per week iets makkelijks, dan eet je dus vijf maanden in een jaar iets gemakkelijks." Omdat 70% van de gezondheidsproblemen gerelateerd zijn aan voeding & leefstijl (bron: wereldgezondheidsorganisatie), is het als zelfstandig ondernemer erg belangrijk om te weten wat goed werkt voor jou.


Middenin de workshop maakten we een snelle berekening van het aantal eiwitten dat we per persoon per dag binnenkrijgen. Dennis gebruikt de formule gewicht * 1,2 = aantal gram eiwit per dag (met een minimum van 75 gram). Ter verduidelijking: een ei bevat 6 gram eiwit en een schaaltje yoghurt 11 gram.


Als vrouw heb je nog iets extra's om rekening mee te houden: je cyclus. Vanaf je tweede jaar is de cyclus al vastgesteld in het biologische ritme (bron: EigenWijze Vrouwencoach). Op bepaalde momenten in je cyclus mag je best even rustig aan doen - dat níet doen kan er namelijk voor zorgen dat het je meer kost dan oplevert.


Dennis bood aan het eind van zijn workshop ook een gratis fitcheck cadeau voor elk HVZ-lid!De workshop werd verzorgd door Dennis Kok, een 30-jarige die in 2015 het roer drastisch heeft omgegooid en zijn levensstijl veranderde. Door lichamelijke klachten en weinig energie maakte hij de stap gezonder te gaan leven. Hij raakte 17 kilo (vet) kwijt, bouwde spiermassa op en heeft nu elke dag voldoende energie. Door deze persoonlijke ervaring maakte hij de switch naar zelfstandig lifestylecoach. Meer over Dennis vind je op zijn Facebook en Instagram.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page