top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMerlijn Berkhout-Schippers

Workshop 'Slimmer werken'

Op 9 juni werd de (online) workshop voor HVZ verzorgt door Annelies Bouwhuis, professional organizer. Onder de noemer ‘Slimmer werken’ nam zij ons mee in de wereld van effectiever en efficiënter werken, controle hebben over je inbox, time-management en prioriteiten stellen.Annelies begon met de vraag ‘wat zijn de knelpunten die je ervaart in je werk met betrekking tot mail en je documenten organiseren?’ Een rondje langs de deelnemers leverde veel herkenbaars op: een grote stroom aan mailtjes die aandacht vragen, documenten niet terug kunnen vinden, geen overzicht, geleefd worden door de waan van de dag, achter de feiten aanhollen. Hoeveel tijd, stress en geld kost ons dit wel niet?!


Annelies gaf ons een ‘proeverij’ uit haar training en ging in op beslissingen nemen, een ‘ademende’ planning maken, prioriteiten stellen, een structuur aanbrengen in je mappen en mail en ze gaf concrete tips voor organiseren in Outlook.


Mijn favoriete tip? Categoriseer je mailtjes en stel regels in voor bepaalde inkomende mail. Daarmee ben ik direct de volgende dag aan de slag gegaan. Het is even wennen, maar het schept zeker overzicht. Ik word nu minder overspoeld door alles wat binnen komt!


Het was een interessante, leuke en interactieve workshop. Het was voor de tweede keer bij HVZ dat de workshop online via Zoom te volgen was. Annelies deelde een power-point presentatie met ons om haar verhaal kracht bij te zetten. Ook kon ze makkelijk haar scherm met ons delen en zo tips en trics in Outlook laten zien.


Wil je graag met een professional aan de slag om af te rekenen met de chaos in je inbox en op je harde schijf? Dan kan ik Annelies van harte aanbevelen!


Over Annelies

Annelies Bouwhuis is professional organizer. Zij helpt ondernemers en kenniswerkers bij het optimaliseren van hun werkdag en het verminderen van stress als gevolg van te volle agenda’s en mailboxen. Daarbij is haar motto: weggooien is nooit een doel op zich, maar snel je informatie, bestanden en mails terugvinden wel!

Meer over Annelies vind je op haar website.


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page