top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWillemijn van Rossem

Workshop Verkoop in 1 week je online dienst

Een online dienst bedenken, maken, marketen en verkopen in één week? Het kan echt! Karen de Vries nam ons mee in een avondvullende workshop voor Haagse Vrouwenzaken. Aan de hand van een stappenplan met vijf duidelijke stappen, vertelde ze op een heldere wijze hoe je dit kunt aanpakken. En ook niet onbelangrijk: hoe geef je jezelf nou dat zetje om tot actie over te gaan? Bepaal gewoon een datum in de niet al te verre toekomst, deel dit met je omgeving en ga dan aan de slag om je product neer te zetten. Dan moet je wel! Mooi toch.Karen de Vries is trainer en coach en geeft sinds vijf jaar online taalcursussen. Ze is gestart met deze manier van werken omdat het voor haar belangrijk is de vrijheid te hebben waar en wanneer ze wil - ze zit namelijk vaak in Griekenland.


Deze workshop gaf ze gewoon vanuit Nederland, via Zoom. Het doel van deze workshop was een solide online verdienmodel uitbreiden/opzetten door middel van een vijf-stappenplan. Elke dag voltooi je één stap, dus binnen een week kun je een online dienst op poten hebben staan. Dit online verdienmodel gaat uit van een funnel: een opeenvolging van acties die lijden tot aanschaf. Dit betekent dat de klant steeds kleine aanschaffingen doen bij een bedrijf die kunnen lijden naar grotere.


Facebook is niet van mij, dus een eigen mailinglist is belangrijk.

Aan het begin van de workshop vroeg ze ons door middel van een poll onder andere of we al een mailinglist hebben - niet iedereen in de groep kon daar ja op antwoorden. Karen maakte ons duidelijk door voorbeelden te geven hoe belangrijk het is om daarmee te starten alvorens je aan het vijf-stappenplan begint. Als je een ander platform gebruikt voor het bereiken van je doelgroep, kun je daar niet altijd van op aan, want: "Facebook is niet van mij, dus een eigen mailinglist is belangrijk."


De eerste stap in het vijf-stappenplan omvat de opzet en inhoud. Je gaat kijken naar een onderwerp en in welke vorm je dit wilt gaan verkopen. Ook kijk je naar welke doelgroep je aan wilt spreken en maak je een reële planning.


Benieuwd naar de rest van de stappen of wat Karen nog meer aanbiedt?

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page