top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWillemijn van Rossem

Workshop '(zelf)portret fotografie voor ondernemers'

Bijgewerkt op: 28 mei 2020


Op 22 april kregen we een workshop van portretfotograaf Vera Bos: 'Het gezicht van je eigen zaak: (zelf)portret fotografie voor ondernemers'. Tijdens deze (eerste) online bijeenkomst gingen we aan de slag met een aantal fotografie-opdrachten. Vera hielp ons anders te kijken naar een foto en hoe we licht, perspectief en kader in kunnen zetten om (zelf) een goede portretfoto te (laten) creëren.Alle deelnemers kregen van tevoren de opdracht een eigen profielfoto op te slaan zodat we die konden bespreken. Vera nam ze allemaal, één voor één, door en gaf daarbij feedback waar we ook daadwerkelijk iets mee kunnen. Voorbeeldfoto’s en de eigen portretten bestudeerden en ontleedden we: wat zegt de foto eigenlijk? En hoe kan ik deze tools zelf inzetten om mijn verhaal te vertellen?


Ook ging Vera wat dieper in op de theorie van fotografie. Wat is bijvoorbeeld een kikvors- en vogelperspectief en waarom worden ze niet vaak gebruikt voor portretfotografie? Ze legde alles uit in taal die voor iedereen te begrijpen is, zonder daarin incompleet te zijn of kinderachtig over te komen. Vera wilde met al haar tips en feedback alle deelnemers de tools geven om vloeiender te worden in de ‘beeldtaal’ van fotografie – en dat is, wat mij betreft, gelukt!


“Hoewel er een grote afstand zat tussen de mensen, ontstond er toch vrij snel een groepsdynamiek. Ik was blij verrast!” (Vera Bos)

Online een workshop geven is natuurlijk anders dan face-to-face. Je kunt niet zo dichtbij komen als je zou willen, interactie is lastig in te schatten en bovendien missen energie en connectie. Toch deed Vera, ondanks dat het haar eerste online workshop was, het heel goed! Er waren 12 mensen aanwezig. Zoom blijkt een prima laagdrempelige manier om informatie te delen met een grote groep mensen.


Over Vera Bos

Vera Bos is een Rotterdamse portretfotograaf. Zij gelooft in de kracht van beeld. Als zelfstandige ben je vaak zelf het gezicht van je bedrijf: maar hoe leg jezelf vast op een manier dat het je doelgroep aanspreekt en je jezelf er ook in herkent?


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page