top of page

di 27 jun

|

Den Haag

Het bedriegersfenomeen

Misschien ken je het wel: het 'imposter syndroom'. De angst dat mensen ieder moment kunnen ontdekken dat jij maar wat aanrommelt. Tessa laat zien hoe je toch succesvol kunt ondernemen.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Het bedriegersfenomeen
Het bedriegersfenomeen

Tijd en locatie

27 jun 2023, 19:15

Den Haag, Riouwstraat 1, 2585 GP Den Haag, Nederland

Over de workshop

  • Heb je ook wel eens het gevoel dat je ieder moment door de mand kan vallen? Dat mensen er binnenkort achter komen dat jij alleen maar  ‘gebakken lucht’ verkoopt en eigenlijk niet veel voorstelt? 
  • Ben je altijd maar druk bezig om meer dan perfect te presteren en altiijd maar aan het bijleren?  
  • Je moet wel laten zien dat jij echt overal wat van weet, je mag geen enkele fout maken en je moet jezelf steeds weer opnieuw bewijzen! Je legt de lat heel hoog en dat is soms vermoeiend! 
  • Heb je moeite om een goed tarief te bepalen en te vragen voor jouw diensten? Geef je toch maar weer korting of een speciaal aanbod omdat je bang bent dat ze niet voor jou kiezen? (...want ja, er zijn zoveel anderen die misschien veel beter zijn) 
  • Durf je niet zichtbaar te zijn als ondernemer? Stel dat je iets deelt op social media dat je “niet waar kunt maken” of waar je op aangesproken kan worden? 
  • Ben je constant hard aan het werk en vooral bezig met het pleasen van je klanten? Je bent aan het overpresteren om maar niet door de mand te vallen als “bedrieger”.

Herken je hier iets van? 

Het zijn een aantal voorbeelden van gedachtes die we allemaal wel eens hebben en die voorkomen bij het “imposter syndroom”, oftewel het bedriegersfenomeen. Dat is kort gezegd de angst mensen ieder ogenblik kunnen ontdekken dat jij maar wat aanrommelt en dus door de mand valt. 

Tessa Faber neemt je mee in de oorzaken en de gevolgen van dit ongemakkelijke gevoel en leert je dat dit zeker geen “syndroom” is, maar een menselijk fenomeen waar je zelf wat aan kunt doen. 

In de jaren zeventig waren het twee vrouwelijke Amerikaanse wetenschappers die dit fenomeen voor het eerst herkenden en onderzochten bij vrouwelijke studenten aan de universiteit waarvoor zij werkten. Hierdoor wordt helaas nog steeds vaak in de populaire psychologie het misverstand gedeeld dat dit een typisch vrouwelijk fenomeen is. Bij nader onderzoek is later gebleken dat dit niet het geval is en dat iedereen er last van kan hebben. Het kan heel erg belemmeren, maar het kan ook juist iemand positief uitdagen!  

Als coach en counselor voor sensitieve mensen op het gebied van werk, ondernemen en zingeving is Tessa al ruim 15 jaar actief met haar eigen bureau Making Sense. Ook zij ervaart dit gevoel en neemt jullie graag mee op een ontdekkingsreis naar dit fenomeen. Zij deelt haar eigen faalevaringen en zogenaamde 😉 successen op een komische en inspirerende manier. Ze geeft jullie een paar praktische handvatten om om te gaan met deze ongemakkelijke gevoelens en als ondernemer toch succesvol te zijn en te geloven dat jij het echt waard bent! 

Wil je als lid of losse bezoeker aan deze bijeenkomst deelnemen? Klik hier.

Voor deze workshop komen wij  live bij elkaar bij in het Vreedehuis.

Inloop: 19:15

Start workshop: 19:30 - 21:30

Kosten: €30 (voor niet-leden)

Deel deze workshop

bottom of page