top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMerlijn Berkhout-Schippers

Workshop 'Impact voor de camera'

Een workshop over jezelf presenteren voor de camera? Best spannend! Op 10 september kwam HVZ voor het eerst sinds de lockdown weer live bij elkaar. Op een nieuwe, sfeervolle locatie, het Elizabeth Vreedehuis.

Marco de Bruin van Zappa Trainingen verzorgde die avond voor ons de workshop ‘Impact voor de camera’. We bleven niet lang zitten op onze stoel, want oefenen voor de camera is gewoon doen! Door een aantal keer gewoon iets te vertellen voor de camera over ons ontbijt of kerst, begonnen we er aardig aan te wennen. Wat interessant om te merken hoe anders je gaat doen als er een camera in de buurt is…


We kregen tips over techniek, gedraaid staan, langzame gebaren maken en vooral: blijf tot het eind van je verhaal ín de camera kijken!


Het beste om te doen als je filmpjes wilt gaan opnemen? Ga vloggen. Houd het eenvoudig, kort en simpel. En oefen in een drukke winkelstraat om van je gene af te komen.


Dus ga er eens mee experimenteren, met een houding van ‘wat kan mij ’t schelen’! We kwamen helaas niet toe aan het bekijken van elkaars filmpjes en feedback geven, dus wat ons betreft komt er nog een vervolg op deze workshop. Deze workshop heeft mij zeker geïnspireerd om het vloggen op te pakken, leuk!


De workshop werd verzorgd door trainer Marco de Bruin. Met zijn bedrijf ZAPPA Trainingen traint hij (vooral incompany) in alles wat met presenteren en communicatie te maken heeft. Van spreken in het openbaar, pitchen, effectief samenwerken tot camera-presenteren. Hij heeft een achtergrond als componist/dirigent en NLP-trainer.

Meer over Marco vind je op zijn website ZAPPA Trainingen.


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page